Аурикулотерапия

Какво е аурикулотерапия?
Върху ушната мида има много нервни окончания и кръвоносни съдове, които образуват енергийни точки. Те могат да бъдат обработвани чрез масаж, микроигли или семенца, залепяни с пластир, като по този начин се въздейства на целия организъм. Тези техники се наричат аурикулотерапия.

Как действат микроиглите?
Методът е много ефективен, безболезнен и няма никакви странични действия. Микроиглите се залепват за кожата с лейкопласт, пациентът ги носи 10 - 15 дни, без това да пречи на нормалния му ритъм на живот. Микроиглите се поставят в специфични точки за общо въздействие и точки на ушната мида, които имат общо регулиращо и хармонизиращо въздействие, а също потискат чувството за повишен глад и жажда, способстват за изграждане на нов здравословен хранителен режим.

Любопитно:
По ушите са проектирани всички органи на нашето тяло. Самата практика за този вид лечение идва от Изтока, Персия и Египет, много векове преди Христа. Там лекували най-различни болести чрез въздействие върху определена зона от ушната раковина. Още в древността знахарите са забелязали, че плоската раковина означава малки бъбреци, които не работят достатъчно добре. Колкото повече стърчи и е релефно ухото, толкова по-активни в дейността си са вътрешните ни органи. Твърдите уши отговарят на бъбреци с отлични функции, а тънките са показател за бъбречна недостатъчност. От древни времена лекарите се опитвали да определят диагнози на вътрешните органи по вида на ушната мида. Ушите ни са обсипани с биологично активни точки. Затова масажирането им бързо мобилизира силите на тялото. В резултат моментално може да се повдигне нервният тонус на организма, да спадне рязко умората, да се разбудят дълбоки резерви, да се отключат енергийни извори.

Видео

Методика

ghorilla

В предаването "За здраве и красота" ПОТВ

ghorilla

Facebook

Форма за контакт